فهرست مطالب

گرم کردن غذا در مایکروویو یکی از لذت‌های ساده زندگی است: تنها کمی غذای سرد را داخل دستگاه قرار دهید و پس از چند دقیقه غذای گرم و خوشمزه خود را میل کنید. به صورت کلی سه روش برای گرم کردن غذا وجود دارد: مستقیم (روی شعله اجاق گاز)، غیر مستقیم (برای مثال، داخل محفظه‌های سرامیکی) و مایکروویو.

شایان ذکر است که غذا در مایکروویو مانند اجاق گاز گرم نمی‌شود. این دستگاه‌ها در واقع هوا را گرم نمی‌کنند. امواج مایکروویو از ظرف و غذا عبور کرده و مولکول‌های موجود در غذا را تحریک می‌کنند. همین علت است که غذاهای مایکروویو در مقایسه با اجاق گاز بسیار سریع‌تر خنک می‌شوند.

چرا بهتر است از مایکرویو برای طبخ و گرم کردن غذاها استفاده کنیم؟

در حال حاضر مایکرویو به یکی از وسایل ضروری آشپزخانه تبدیل شده است. این وسیله برقی بسیار کاربردی با استفاده از تکنولوژی پیشرفته‌ای ساخته شده است که به شما امکان دسترسی به برنامه‌های مختلف برای طبخ، گرم کردن و حتی یخ‌زدایی از مواد غذایی را می‌دهد. با استفاده از ماکروفر دیگر نیازی نیست که مانند گذشته برای آماده شدن غذا وقت زیادی را صرف کنید. با استفاده از این دستگاه، حتی سرسخت‌ترین مواد غذایی نیز در مدت کوتاهی پخته و آماده مصرف می‌شوند.

ضمنا بیشتر مایکرویوها در اندازه‌های استانداری ساخته می‌شوند که نگهداری از آنها را در هر آشپزخانه با هر ابعاد و اندازه‌ای میسر می‌کند. امروزه کارخانجات تولیدی معتددی اقدام به تولید این دستگاه جمع‌وجور، با حداکثر کارایی و نیاز به حداقل انرژی کرده‌اند. بنابراین دیگر نیازی نیست در مورد میزان مصرف برق مایکروفرهای جدید و مدرن نگران باشید.

نحوه عملکرد مایکروویو

دستگاه‌های مایکروویو از طریق ایجاد اصطکاک بین مولکولی با استفاده از امواج مختلف، گرما ایجاد می‌کنند. اگر این امواج به صورت مستقیم با بدن شما برخورد داشته باشند، باعث بروز مواردی مانند سردرد خواهد شد. مایکروویوهای مدرن به گونه‌ای طراحی می‌شوند که اساسا امکان نشت امواج گرمایی وجود ندارد. تنها زمانی باید نگران این مسئله باشید که دستگاه شما خراب شده باشد.

بررسی نکات گرم کردن غذا در ماکروفر

گرم کردن غذا در مایکرویو یک راه حل ساده و کاربردی است توجه به نکات گرم کردن غذا باعث طولانی تر شدن عمر دستگاه مایکروویو شما می شود، در اینجا به بررسی نکات گرم کردن غذا در مایکروویو می پردازیم:

اطمینان از عملکرد درست مایکروویو

به صورت کلی، باید این اطمینان را به دست آورید که دستگاه مایکروویو شما به درستی کار می‌کند و امواج ایجاد شده توسط آن به غذا یا حتی خودتان آسیبی وارد نمی‌سازند. به همین دلیل بهتر است که گاهی اوقات سلامت قطعات مختلف دستگاه مانند تایمر، دما سنج و پنل چرخشی آن را مورد بررسی قرار دهید تا از عملکرد درست آن‌ها مطمئن شوید.

استفاده از ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی

هرگز از ظروف فلزی برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده نکنید، چرا که احتمالا مشکلات نامطلوبی را برای شما به وجود خواهد آورد. شرکت‌های تولید مایکروویو نیز پیش از هر چیز به مشتریان خود توصیه می‌کنند که از ظروف شیشه‌ای یا سرامیکی برای این کار استفاده کنند. این ظروف خنثی هیچ‌گونه تاثیری بر غذای شما نخواهند داشت.

از آنجا که احتمال ذوب شدن ظروف پلاستیکی در دماهای بالا وجود دارد، به هیچ وجه از آن‌ها برای گرم کردن غذا استفاده نکنید. البته هم‌اکنون برخی از تولیدکنندگان ظروف پلاستیکی، محصولاتی متناسب با مایکروویو را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. همیشه زیر ظروف را چک کنید تا از تناسب آن‌ها با مایکروویو اطمینان خاطر داشته باشید.

زمان مورد نیاز برای گرم کردن غذا

غذاهای مختلف به روش‌های گوناگون گرم شده و مدت زمان مشخصی برای همه مواد غذایی وجود ندارد. به عنوان مثال، سوپ در مقایسه با گوشت یا سیب‌زمینی بسیار سریع‌تر گرم شده و در همان حال بسیار سریع‌تر سرد خواهد شد. به همین خاطر بهتر است که غذاهای آبکی را با دمایی پایین‌تر و مدت‌زمان بیشتر گرم کنید تا کیفیت آن‌ها به خوبی حفظ شود.

همچنین غذاها را مستقیما پس از درآوردن از یخچال داخل مایکروویو قرار ندهید. به آن‌ها کمی فرصت دهید تا در دمای اتاق حالت عادی خود را پیدا کنند و سپس می‌توانید به سراغ گرم کردن آن‌ها بروید. برای یادگیری نکات بیشتر در این مورد، ۱۰ نکته درباره نگهداری مواد غذایی در یخچال را مطالعه کنید.